В две села в Кърджалийска област ще избират кмет на трети тур
В две села в Кърджалийска област ще избират кмет на трети тур / netinfo

В две населени места в Кърджалийска област – кирковското село Самокитка и крумовградското Черничево, кандидатите за кметове имат по равен брой гласове и отново ще трябва да се явяват на избори.

Резултатите в Самокитка сочат, че гласовете за Хюсеин Хаджъбекир от ГЕРБ и Ембие Хюсеин от ДПС са 52 на 52.

В Черничево паритет в гласовете са получили кандидатите за кметското място Иван Иванов от ДПС и Асен Гуджев от БСП.

Според законодателството в 14-дневен срок ЦИК ще предложи на президента да издаде указ за насрочване на нови избори. След това също в 14-дневен срок от предложението според закона той трябва да издаде указ за насрочване на нов вот в тези населени места.

В останалите 8 населени места в Кърджалийско вече има избрани кметове.

Изненадата на балотажа е пробивът на Реформаторския блок в ардинското село Теменуга, където Ерджан Мурадов пребори кандидатът на ДПС Хълми Садулах.

В другото ардинско село Жълтуша кмет става Карамфил Димитров от ДПС, за когото гласуваха 380 души срещу 280 за неговия опонент от ГЕРБ Красимир Даматов.

В кърджалийското село Чифлик печели независимия кандидат Нефиде Али със 110 гласа срещу кандидатът на ДПС Сейхан Селим, за когото са гласували 94 избиратели.

Кметът на Бели пласт е Ерай Мюмюн от ДПС, за него са гласували 146 души. За независимия Тасим Осман са гласували 73 души.

В другите две секции печелят кандидатите на ДПС. В село Малък Девесил действителните гласове са 130 на 115 в полза на кандидата на ДПС Славчо Каменов. Неговият съперник бе Бисер Чаушев от ГЕРБ. В Аврен  действителните гласове между двата кандидата са 111 на 113, печели Милена Алекова от ДПС, по-малко хора са гласували за Здравка Солакова, издигната от Инициативен комитет за независим кандидат.

В момчилградското село Татул печели кандидатът на ДПС Адифе Мустафа срещу кандидатът на ГЕРБ Мустафа Мустафа.

 

В кирковското село Чакаларово Христо Кръстев от ДПС  победи Стефан Календжиев от ГЕРБ. В негова подкрепа има 476 гласове срещу 370 на съперника му за кметското място.